HUNDEGGER ZAAGMACHINE GEPLAATST

Voor meer foto's van de nieuwe Hundegger zaag klikt u hier.

BOUW NIEUWE LOODS

Voor meer foto's van de bouw van de nieuwe loods t.b.v. de
Hundegger zaagmachine klikt u hier.

NIEUWE HUNDEGGER ZAAGMACHINE VOOR VAN KERCKHOVEN PREFAB

 

Van Kerckhoven Prefab investeert in een cnc gestuurde zaagmachine van Hundegger (de sc3). Deze machine kan de kortlijsten uit  het HSBcad werkvoorbereidings-model automatisch uitlezen en kunnen er direct allerlei bewerkingen (zagen, boren, frezen, kepen) uitgevoerd worden. Ook kunnen op het hout maatlijnen gezet worden voor de productie.

Kansen op fouten in het overnemen van maatvoering in zowel bewerken van het hout als bij de montage van de elementen wordt tot praktisch nul gereduceerd.

 

Omdat vrijwel elke bewerking mogelijk is op deze machine kunnen bepaalde detailleringen nog efficiŽnter gemaakt worden wat de montage van de elementen op de bouw verbetert. Ook kan er sneller geschakeld worden waardoor de levertijden korter zijn. Ook voor kleine projecten.

 

Omdat de machine zelf optimaliseert wordt ook het afvalpercentage gereduceerd. Hierdoor zal er duurzamer met grondstoffen omgegaan worden.

 

Om de machine optimaal in te zetten wordt momenteel een nieuwe hal gebouwd waar ook de hout voorraden opgeslagen worden. Ook is vanwege arbeidsomstandigheden en milieu-overwegingen een nieuwe electrische 4 weg zijlader aangeschaft.

 

Als werkvoorbereiding en operators eind februari de cursus in Duitsland hebben afgerond zal de machine naar verwachting half maart operationeel zijn.

 

Al met al een prachtige machine welke door zijn functionaliteit en duurzaamheid het productieproces en eindproduct van Van Kerckhoven Prefab verder zal optimaliseren.